vineri, 17 februarie 2012

Căprioara

                                                  

                                                    
                                           Caprioara





Cand scriu,imi eliberez sufletul de povara grea a durerii ce l-a cuprins.Sunt atat de neiertatoare si nemiloase aceste ‘’rele’’ ,ca incoltesc sufletul precum o caprioara nevinovata cu ochisorii speriati si umezi.O inghesuie intr-un colt al disperarii de unde sa nu poata scapa.Ranjesc cu bale la gura si scot sunete infioratoare,incercand sa tortureze pana la sange dar nu omoara,te distruge incetul cu incetul pana te predai.

  Ce poate face o caprioara in fata acestor bestii?

Sa planga?

Sa ceara indurare?

Sa ingenunche?

Sarmana,le face pe toate insa relele nemiloase simt cand o cuprnde panica si  ochisorii plini de lacrimi si savureaza durerea ei.

Insa o caprioara nu cedeaza niciodata daca vrea sa traiasca cu adevarat,indura umilinda dar nu  se preda.Te-ai predate esti ‘’mort’’si poti alege sa fi ca ele,ca bestiile.

  Taria de caracter si rabdarea,bunatatea si intelegerea,perceptia corecta a lucrurilor,intelepciunea si ratiunea impreuna cu diplomatia inving mereu peste toate relele.De ce?Pentru ca ‘’bestiile’’ nu au asa ceva si caprioara numai in felul acesta se poate salva.

  Ea s-a nascut pura,inocenta,nu stie sa faca rau,nu poate sa umileasca.Uneori este nevoita sa invete ce este trufia,daca alege calea mai urata de a se salva.Insa nu este de condamnat.

  Aveti grija va spun,cui lasati in grija caprioara.Pentru ca o poate rani iremediabil,o poate transforma in bestie,sau in cel mai nefericit caz o poate ucide.

  Protejati-va caprioara si lasati-i ochisorii limpezi si senini si libertatea de a fi frumoasa si buna!


                                                           

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu