vineri, 17 februarie 2012

Prințesa Pricolici

       Printesa Pricolici



Era odata,o fata trista si nefericita,care credea ca iubirea s-a sfarsit pentru ea.

Si-a incredintat sufletul si iubirea unui om care pentru el iubirea nu isemna decat  a i se oferi ,a  face,a executa.Un om egoist si fara scrupule.

Fata nu a avut putere sa fuga de el,dar s-a refugiat in lumea viselor crezand ca va fi mai fericita.

 Se trezea in fiecare dimineata cu broscuta ei testoasa de plus in brate  si isi zambea singura,alteori plangea ,uita in ce zi se afla.La ea toate zilele erau la fel.

Intr-o zi se trezi pe o insula minunata,inconjurata de verdeata si flori,de pasari viu colorate.Valurile spumoase se spargeau de tarm,murmurandu-i…’’buna dimineata Printesa draga’’

Era o printesa,zambi la inceput ,dorind sa grabeasca pasul,sa exploreze totul,curioasa parca de minunea in care se trezi.

Auzea neancetat…’’buna dimineata Printesa…printesa…printesa.Pasarile frumos colorate se jucau in jurul ei,fluturii bateau din aripioare ca o melodie de clopotei de diamante.Incepu sa alerge printre flori si frunze…era fericita,se invartea si radea.

Le raspunse

-Buna dimineaataaa,buna dimineataa!!!

Se simtea libera si fara griji intr-o lume de basm.

Dar se opri brusc  si vazu un chip de barbat,care se amuaza de fericirea ei ,era atat de copilaroasa printesa.

-Vad urmele tale pe insula mea,ii spuse barbatul.

Printesa holba ochisorii ei inlacrimati si nu stia ce sa raspunda.Ii lua seama barbatului,era atat de frumos  si un zambet ce-i scotea in evidenta ochii albastrii minunati,un albastru ca marea linistita.Tinea pe umar o pisicuta cu ochi albastri ca ai barbatului.Barbatul era inalt si voinic cu maini frumoase si vanjoase.

Printesa fastacita,ii raspunse

-E insula dvs.?

Atat a putut sa-i spuna domnului frumos.Ii mai privi o data fata,inspira bunatate si si liniste.

Printesa isi reveni putin si se apropie de el.

-Ma numesc …Printesa,incantata de cunostinta!Si zambi fericita de noul ei nume.

Ii dadu mana tremuranda de emotii,inima ii batea parca sa iasa din piept.Barbatul se apropie de ea zambind,deveni serios .Intinse mana spre fata si o saluta.

-Bine ai venit frumoasa fata,voi fi fericit sa te am alaturi.

Printesei i se invartea capul,ametita de frumusetile ce o inconjurau si de prezenta barbatului de langa ea.

Au inceput sa vorbeasca,sa-si povesteasca.Aveau atatea in comun,gandeau acelasi lucru in acelasi timp,vorbeau amandoi odata si apoi incepeau sa rada.Este minunat cavalerul(asa l-a numit printesa in gand)Radeau si glumeau.Printesa prinse curaj,era nebunatica si il provoca la joaca.Alergau si se tavaleau in iarba umeda si calda de la soarele ce ii proteja parca.Se luau de maini ,se imbratisau,nici cavalerul nu era mai prejos,ii placea sa se joace si sa inventeze joculete glumind si zambind de ispravile lui.Pisicuta Puf,alerga dupa ei facand tumbe si mieunand ,jucandu-se printre piciorusele printesei.

Printesa era atat de faricita  pe insula aceea langa Regele sufletului ei.Deja il ridicase la rang de Rege,adresandu-se cu Majestatea Ta.Ea era printesa Pricolici,asa ii spunea regale,pentru ca era micuta ,zburdalnica si vesela.Se mai imbufna ea si se supara pe rege si regale pe ea dar aveau un beci unde intrau pana recunosteau care si cu ce a gresit.

Se completau ,se iubeau de parca erau suflete pereche.Erau de fapt suflete pereche.

Intr-o noapre tulbure de furtuna printesa se trezi plina de broboane de transpiratie,plangand si tipand .Se trezise cu un cosmar,il visase pe acel zmeu egoist si r au de care nu mai dorea sa auda si sa stie,era prea fericita cand o iubea Regele ei.

Regele o simti si o cuprinse in brate ,mangaind-o tandru ,sarutand-o pe toata ferisoara ei inecata de lacrimi,soptindu-i ca nu o va mai lasa sa fie nefericita.S-au iubit pana in zori cu pasiune pana la epuizare,adormind imbratisati si mangaiati de rasaritul soarelui ce le zambea.

-Buna dimineata Majestate,te ador!

-Buna dimineata printesa ,imi esti tare draga….ce mancam azi???

Si incepura sa rada fericiti de a trezit-o pe pisicuta Puf care fornaia din nasuc si isi misca mustacioara nemultumita ca e deranjata,se uita la ei ,isi facu loc intre perne si isi contiunua somnicul de frumusete.Draga  de ea Puf…






Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu